Over ons

Land van Floor is in 2007 ontstaan als een liefhebbers tuin. Op een stukje land met uitzicht op koeien en boerderijen zijn we gaan pionieren met bijzondere planten en gewassen. Het werd een tuin met een aardige knipoog en ons landje bleef niet onopgemerkt. Vooral het contact met verschillende mensen heeft ons altijd al geïnspireerd tot spontaan initiatief. Zodoende zijn er vanzelf allerlei sociale buitenactiviteiten ontstaan. Wat we eigenlijk al wel wisten werd op ons landje helemaal duidelijk. De natuur geeft ons de ruimte om te zijn wie we zijn en te doen wat echt bij ons past.

In het gezelschap van onze nieuwsgierige en trouwe bondgenoot, onze kooikerhond Floor, hebben we onze tuin tot “Land van Floor” gedoopt. Het is mooi om te zien hoe alles loopt. De naam past goed bij activiteiten die immers altijd gaan over mens, natuur, leven en floreren. En met Floor samen hebben we veel goede dingen kunnen leren.


Luttenberg

Inmiddels zijn we verhuisd naar Luttenberg. Onze ervaringen en kennis hebben we meegenomen. En ook: nieuwe plannen gemaakt! Het is goed om te merken dat ons concept niet is gekoppeld aan een vaste plek of vorm. Het Land van Floor is vanzelfsprekend met ons meegegaan. En zal hier als buitenlokaal, met natuurlijke kracht verder gaan.

Ad van der Hoek

Mijn jeugd speelde zich af dichtbij de duinen, de zee en het strand. Naast ons huis lag een oude burcht, een geweldige speelplek en lekker dichtbij. Samen op ontdekkingsreis gaan, schatten zoeken en al doende iets maken. Dat zegt wel iets over mij.
Ik denk dat ik als kind al een beschouwende, handige en gepassioneerde beelddenker was. Als docent in de beeldende vakken komen deze eigenschappen goed van pas. Wat ik mooi vind is samen leren waarnemen en verbeelden van dat wat jij ziet, voelt of hebt bedacht. Creativiteit is voor mij een subtiel en uniek proces naar een goede sfeer, vorm of beeld. Wat zich afspeelt tussen kwetsbaarheid en kracht.
In mijn vrije tijd tuinier ik graag. Voornamelijk het intensief bezig zijn met zaaien, kweken en uitproberen vind ik een geweldig leuke bezigheid. Het fysieke werk geeft mij ontspanning en voldoening. Het delen van de opbrengst met andere liefhebbers maakt me blij. Het ‘Land van Floor’ hoort daarbij.